knutselpakket - poppenkast

SKU: !ID:231957737
Levertijd: 1-3 werkdagen
2 in stock
 • Overzicht
 • Beschrijving

  Met het knutselkast Poppenkast haal je alles in huis om grappige houten poppetjes te knutselen. Dit knutselpakket is super leuk als je gezellig samen met een kleuter wilt knutselen. Zij hebben vaak ideeën genoeg voor het maken van een familie of vriendengroep. Maar omdat hun fijne motoriek nog niet zo goed ontwikkeld is, kunnen ze wel wat hulp gebruiken bij het opplakken van de kleine onderdelen zoals oogjes. Kinderen vanaf een jaar of 6 oud kunnen meestal behoorlijk zelfstandig poppetjes maken. Zijn de vrienden klaar? Dan is het tijd om de doos om te bouwen tot poppenkastje of bed. Natuurlijk moet dit ook mooi versierd worden. Wedden dat er daarna nog heel lang gespeeld wordt met Pakje Poppenkast?! 

  Inhoud

  In Pakje Poppenkast vind je houtjes in 5 verschillende breedtes. Deze kan je aankleden met 10 verschillende soorten stoffen, waaronder een katoentje, tricot, breisel en een een dikke geweven stof. Ook krijg je schapenwol, schuurpapier, elastiekjes, lintjes, draad, oogjes, punaises, een veer en heel veel andere leuke restmaterialen! LET OP: in een apart zakje vind je kleine (puntige) onderdelen, die niet geschikt zijn voor jonge kinderen die spullen in hun mond stoppen! Verder nodig? Een plakstift of knutsellijm heb je nodig om de gezichten van de poppetjes vast te plakken. Een scherpe schaar is handig voor het knippen van de stof. 

  Pakje Plezier - een sociale onderneming

  De houtjes in knutselpakket Poppenkast zijn reststukken uit een timmerfabriek. De stofjes zijn onder meer afkomstig van Sonia Angulo Couture en van ByFerial. Volwassenen met een verstandelijke (en lichamelijke) beperking schuren de houtjes, knippen de stofjes, rollen ze op en en pakken ze in. Dit werk doen ze met veel plezier en inzet bij activiteitenbegeleiding De Makerij in Rotterdam Schiebroek! Tieners uit de structuurklas van VSO Herenwaard sorteren en tellen alle kleine materialen en stoppen deze in een zakje. Op deze manier kunnen ze vast ervaring opdoen met productiewerk.