Over Milck

Weet je nog die trui die je nooit meer uit wilde doen? Je speelde en sliep erin. En af en toe zie je die oude foto en voel je het weer. Precies, dát gevoel, daar zijn we dol op. Milck staat voor duurzaam, kwaliteit en is ietwat eigenzinnig. Wij verkopen merken met een goed verhaal: laat je inspireren en vind de leukste items voor kids van 0 tot 10 jaar!

#1 Duurzaam

Duurzaam is een van de belangrijkste pijlers voor Milck, waarom is dat? "Dat een product goedkoop is, betekent niet dat het weinig kost, maar dat iemand anders de prijs betaalt." Deze quote van Marieke Eyskoot, een bekende duurzame mode en lifestyle expert, legde de basis voor Milck. Die 'iemand anders' zijn de mensen die onder onveilige omstandigheden en zonder goede arbeidsvoorwaarden werken in de kledingindustrie, maar ook het milieu lijdt onder deze goedkope kleding. We zijn geen duurzaamheidspolitie maar willen graag jou inspireren met kleding waar het ook anders kan, en wellicht kun jij starten met een leuke balans of ben je zelfs al helemaal over op 'eerlijke' kleding. 

Concreet betekent duurzaam voor ons:

  • Respect voor alle ontwerpers en makers van de kleding, en op zoek naar langdurige samenwerkingen hierin.
  • Alle mensen die hebben gewerkt aan en rondom het productieproces worden op een eerlijke manier behandeld, hebben goede arbeidsvoorwaarden en werken onder veilige omstandigheden.
  • Daarnaast selecteert Milck binnen de collecties de meest duurzame items. Dit lukt niet overal voor 100%, maar bij ieder product staat de juiste informatie en weet jij precies wat je koopt.
  • Jouw items worden verpakt in zakken van gerecycled plastic.
  • Helaas is Fietskoeriers nog niet actief in ons gebied maar wij brengen alle pakketten op de fiets naar het postkantoor.
  • Het drukwerk laten we printen op papier wat bestaat uit papierafval, milieuvriendelijk hout en hennepvezels.
  • Altijd op zoek naar de juiste manier om fijne en langdurige contacten aan te gaan met jullie, onze klanten! 

#2 Kwaliteit

Kwaliteit gaat hand in hand met duurzaam. Ieder merk dat wij verkopen hanteert strenge kwaliteitscontroles en een groot deel is hier ook op gecertificeerd. Wij geloven erin dat je beter een klein aantal goede items kunt hebben, dan een hele hoop items van slechte kwaliteit. Milck inspireert jullie graag via Instagram (milck_nl) met outfits. 

Wij motiveren jullie ook zeker om de items nooit weg te gooien maar door te geven aan een zusje, neefje of buurvrouw. Daarnaast kun je de items nog prima kwijt op tweedehands kanalen of doneer de producten aan een mooi doel, bijvoorbeeld Stichting Babyspullen

#3 Eigenzinnig

Milck hanteert echt haar eigen stijl en is altijd op zoek naar merken die het net even anders durven te doen. Naast een goede basis mogen er ook kledingstukken zijn met een dikke vette knipoog. Díe kledingstukken die je nooit meer vergeet, Milck is er dol op, en hopelijk de kids (en jij) ook. Laat je verrassen door onze leuke combinaties!

Mocht je vragen hebben over de maat, outfit inspiratie willen, opmerkingen hebben over een product of ons een tip willen geven als je iets leuks hebt gezien wat wij echt moeten toevoegen aan onze collectie, neem dan contact met ons op! Dit kun je doen door middel van het contactformulier of stuur direct een e-mail naar [email protected] (dit vinden wij echt leuk!)

Laten we de wereld samen een beetje mooier en leuker maken!

       Veel liefs, team Milck