Service - persoonlijk & eerlijk
Merken - kwaliteit & duurzaam
Verzenden - 5,95 euro (gratis vanaf 100 euro)
Een capsule wardrobe voor kinderen, waar begin ik?

Een capsule wardrobe voor kinderen, waar begin ik?

0 reactie minuten lezen
Wat heeft mijn kind nodig qua kleding? Hoeveel heeft mijn kind nodig? Hoeveel geef ik nou eigenlijk uit aan zijn of haar garderobe? En hoeveel wil ik dat dit is? Hoe kan ik bewuster keuzes maken? Zijn dit vragen die je je bekend voorkomen? Hier thuis in ieder geval wel. Een capsule wardrobe is misschien wel het antwoord op al deze vragen.

Wat is een capsule wardrobe nou eigenlijk en waarom moet ik hieraan beginnen?

Een capsule wardrobe is een kledingselectie van de leukste en meest essentiële items, die je goed kunt combineren en van goede kwaliteit zijn. Zoals we bij Milck vaak zeggen, “Less but better”. Dit betekent dus in het geval van een capsule wardrobe, minder kleding, maar betere kleding. En dit is nodig aangezien de kleding veel vaker gebruikt zal gaan worden.

Een capsule wardrobe zorgt voor een overzichtelijke kledingkast, precies weten wat je nog hebt én waar je graag naar op zoek gaat. Dat is nog eens bewust shoppen. Dit zorgt voor minder miskopen, duidelijkheid en dit voel je natuurlijk weer in je portemonnee. Win-win!

Een tip: het hoeft niet allemaal nieuw te zijn. Je kunt tweedehands afwisselen met nieuwe, duurzame items.

Het zal even inkomen zijn als dit geheel nieuw voor je is. Dus het kost in het begin wat meer tijd en moeite om dit te laten lukken. Wees niet te streng voor jezelf, je kunt er ook deels mee beginnen. Onthou dan gewoon: hoe bewuster je koopt, hoe beter voor de wereld én beter voor je portemonnee.

Waar bestaat een capsule wardrobe uit voor kinderen?

Wellicht ben je al wat enthousiast geworden over een capsule wardrobe en wil je dit graag gaan doen. Een lijstje is altijd fijn! Let wel, ieder kind is anders en/of zit in een andere fase. Dus pas het vooral aan per kind.

 • 5 tot 10 tops zonder of met korte mouwen: tops, shirts en blouses
 • 5 tot 10 tops met lange mouwen: longsleeves, blouses, vesten en truien
 • 5 tot 10 bottoms: broeken, shorts, leggings, jurken, rokken, jumpsuits
 • 1 tussenjas of dik vest
 • 10 setjes ondergoed of rompers
 • 10 paar sokken (denk ook aan maillots)
 • 2 pyjama’s
 • 1 paar sneakers
 • 1 paar ‘nette’ schoenen

Extra - zomer

 • 1 paar sandalen
 • 1 zomerhoed of pet
 • 2 tot 3 setjes zwemkleding (denk aan UV filter!)

Extra - winter

 • 1 paar (gevoerde) regenlaarzen of winterlaarzen
 • 1 set handschoenen, 1 sjaal en 1 muts

Extra - Milck:

 • 1 uniek item per seizoen: die te gekke jumpsuit, gave tuinbroek of te cool jasje

Hoe past Milck een capsule wardrobe toe?

Wij hebben op onze webshop een hoofdcategorie ‘Capsule Wardrobe’, hierbinnen kun je op 3 categorieën navigeren: baby, jongens of meiden. Per categorie voegen wij een aantal producten toe waar je meerdere outfits mee kunt maken en dus al een heel eind bent voor jouw ideale capsule wardrobe!

Ook op Instagram zullen wij jullie regelmatig van tips en outfit inspiratie voorzien.

Durf jij het nu aan om te starten met een capsule wardrobe?

Je weet nu wat het betekent en waarom je het kunt gebruiken. Je weet wat de voor -en nadelen zijn. Je weet wat een algemene capsule wardrobe inhoudt. Je weet wat Milck er mee doet. En nu is het aan jou.

Laat je inspireren door ons, Instagram, magazines, het modebeeld op straat, zoek op Pinterest. Inspiratie zit overal. Wellicht heeft jouw kleine man of vrouw al een goede voorkeur voor bepaalde kleuren of kledingstukken en kun je dit natuurlijk niet negeren, als is het maar om de ochtenden soepeler te laten verlopen.

Succes!

Capsule wardrobe - meiden

Capsule wardrobe - jongens

Outfit inspiratie - Instagram Milck

Ps. Heb je een super leuke outfit samengesteld (mede) mogelijk gemaakt door Milck? Wij vinden het super leuk om te zien dus stuur het naar ons door ([email protected]) of tag ons op Instagram (@milck_nl)!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »