Service - persoonlijk & eerlijk
Merken - kwaliteit & duurzaam
Verzenden - gratis vanaf 75 euro (NL)
Duurzame kinderkleding: de merken 'van' Milck

Duurzame kinderkleding: de merken 'van' Milck

0 reactie minuten lezen
Wij krijgen vaak de vraag waarom we wel of niet voor bepaalde merken kiezen. In dit blog leggen wij uit waarom we voor 'onze' merken hebben gekozen. Nog even in het kort: Milck staat voor duurzaam, kwaliteit en eigenzinnigheid. 

Duurzame kinderkleding: de merken 'van' Milck

Wij krijgen vaak de vraag waarom we wel of niet voor bepaalde merken kiezen. Hier kun je lezen waar wij als bedrijf voor staan, en in dit blog leg ik je graag per merk uit waarom we hier met volle overtuiging voor kiezen. 

Nog even in het kort: Milck staat voor duurzaam, kwaliteit en eigenzinnigheid. 

Mini Rodini

Hier begint het avontuur van Milck mee. Ik was op zoek naar een leuk kledingmerk die duurzaam te werk gaat maar ook echt een eigen stijl hanteert. In de zoektocht kwam ik al snel bij dit Zweedse merk uit. Ik viel voor de eigenzinnige prints en heerlijk, gekke ontwerpen. Op duurzaam vlak zijn zij echt al heel ver, de kleding van Mini Rodini is GOTS gecertificeerd. Dit betekent dat zij voldoen aan de hoogst gestelde eisen op het gebied van biologisch katoen met de daarbijhorende juiste werkomstandigheden. Ze ontwerpen meer dan eens collecties om goede doelen te steunen, ze hebben in verschillende fabrieken projecten opgestart voor het welzijn van de medewerkers en zijn ieder seizoen weer ontzettend creatief. De kleding is van ongekende kwaliteit en de dames die ik ken die daar werken zetten zich vol passie in. 

Het was niet makkelijk om dit merk toe te voegen aan de collectie voor een beginnende ondernemer. Dit komt omdat zij zeer selectief zijn in waar de kleding verkocht mag worden. Gelukkig waren ze enthousiast over het concept van Milck en gaven ze ons de kans! 

CarlijnQ

Het leek mij super leuk en waardevol om Nederlandse merken toe te voegen aan de collectie. Voor mijn zoontje Mick had ik al weleens wat van CarlijnQ gekocht en dus zocht ik dit merk eens goed op. Ik werd zeer enthousiast van het verhaal, het kleurgebruik, de prints en vooral het combineren van de kledingstukken binnen de collectie. Ik wist al dat de kwaliteit in orde was dus ook dit merk kon ik op alle vlakken afvinken. Een groot deel van de collectie is al GOTS gecertificeerd, er wordt altijd goed gekeken naar materialen van goede kwaliteit en er is dit seizoen zelfs een zwemkleding lijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Daarnaast wordt dit merk geleid door een hele stoere dame met lef, genaamd Carlijn uiteraard. 

Ammehoela

Alleen al van de naam word je vrolijk toch? Dit ontzettend leuke, energieke en Nederlandse merk wordt opgezet door 2 dames. Ze groeien inmiddels best aardig en het kan zijn dat je dit merk al eens bent tegengekomen. De prints worden zelf ontworpen en getekend, de collectie's zijn echt 'eigen' en er zit ook nog eens een leuk thema aan vast altijd. Ze zetten zich flink in om de wereld te verbeteren, en door een goede inzet en wilskracht lukt dit al super goed voor een groot deel van de collectie. Een groot deel is gemaakt van biologisch katoen, bij Milck bieden wij uiteraard alleen de kledingstukken aan die bij onze visie passen, maar gelukkig kunnen we dus al uit een groot deel van de collectie kiezen. 

Longlivethequeen

Een merk voor meiden. Dat was voor mij eigenlijk een reden om het niet toe te voegen. Maar de kleding is zo prachtig, eigentijds en altijd goed.. dat ik het niet meer kon weerstaan. Het leuke aan dit merk vind ik dat er ieder seizoen een aantal items tussen zitten die gemaakt worden van reststoffen. Daarnaast wordt er veelal biologisch katoen gebruikt en probeert ook hier de eigenaresse zo duurzaam mogelijk te werken. De kledingstukken zijn super goed te combineren en bij aanschaf van een van deze weet je zeker dat je een parel in huis hebt gehaald. 

Silly Silas

Tijdens het schrijven van dit blog ben ik 39 weken zwanger en heb ik tijdens mijn zwangerschap deze te lieve maillots gekocht voor de aankomende baby. Ik was hier zo enthousiast over dat het mij leuk leek om deze toe te voegen aan de webshop. Inmiddels staan ze erop, en merk ik dat jullie er ook enthousiast over zijn. Silly Silas is ontstaan toen de moeder van de eigenaresse een paar maillots met bretels stuurde bij de geboorte van haar zoontje. Zij vond deze zo leuk, handig en schattig dat ze het avontuur aanging van een eigen bedrijf. Origineel komt het idee uit Tsjechië en ook is dit de plek waar de maillots op een traditionele manier worden geproduceerd door lokale mensen in historische fabrieken. Ook het materiaal, katoen, wordt nog op de traditionele wijze gemaakt. Zonder elastane of andere chemische toevoegingen. Het is eerste klas gecertificeerd OEKO-TEX® Standard 100 in de leeftijd van 0 tot 3 jaar. 

By Mushie & BIBS 

Naast kleding zijn een aantal musthaves voor baby's onmisbaar. Zoals een speen en een slab. In mijn eigen zoektocht kon ik niet makkelijk een duurzaam én mooie slab of speen vinden. Inmiddels zijn de BIBS spenen wel wat bekender. De makers van deze spenen weten al jaren wat ze doen, kiezen de mooiste kleuren uit, het is gemaakt van natuurrubber en de spenen werken echt voor (bijna) iedere baby. En dan een leuke slab. By Mushie heeft een goede slab ontworpen, ze tekenen prints voor de slab zelf en kiezen daarnaast ook de mooiste kleuren uit voor de neutrale slabbetjes. Erg leuk ook om de spenen en de slabbetjes te combineren. 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »